Головна » 2019 » Березень » 9 » З бабусиної скрині
9:03:38
З бабусиної скрині

З бабусиної скрині

Під заголовком «З бабусиної скрині», пройшов захід, організований на початку цього тижня,класним керівником Габор Г.І зі своїм дев’ятим класом. Святково прибраний клас із тканим килимом, виставками рушників, комірів, вишитих сорочок, платків,плахт, тайстр та іншими деталями інтер’єру колишньої світлиці, створили відчуття подорожі у давнину. Всі учасники заходу були убрані у святкові національні костюми, характерні для нашого села Тереблече. Запрошеними на святі були матері та бабусі девятикласників.

Захід розпочала Ганна Іванівна розповіддю про значення збереження всього декоративно-прикладного скарбу, залишеного нам у спадщину попередніми поколіннями. Учні по черзі розповідали про елементи національного чоловічого та жіночого костюмів, а поміж виступів лунали народні пісні та танці у виконанні дев’ятикласників і талановитої учениці Габор Вероніки. Потім, запрошені бабусі доповнили виступи учнів про рушники та платки, верхній одяг, пояси, розкрили учням секрети давнього прання, виготовлення житнього хлібу, розказали про звичаї проведення вечорниць і толок, а наприкінці свята виконали прадавню народну пісню.

Такі заходи мають велике виховне значення, назавжди залишаються у памяті учнів та спонукають їх до збереження та поповнення матеріальної та духовної скарбниці свого народу.

ЗДНВР Чупрун В.Л.

 

Переглядів: 593 | Додав: Павлович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]