Головна » 2020 » Березень » 4 » Тиждень румунської  мови талітератури в Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ст.
2:15:44
Тиждень румунської  мови талітератури в Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ст.

Тиждень румунської  мови талітератури в

Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ст.

 

         Згідно з річним планом школи, з метою розвитку інтересу школярів до вивченнярумунської мови і літератури, активізації їх пізнавальної активності, удосконалення форм і методів проведення нетрадиційних уроків і позакласних заходів із рідної мови і літератури, в період з 24.02 по 28.02.2020р. у школі проведено Тижденьрумунської мови і літератури.

Проведенню тижня передувала велика підготовча робота: розроблення плану, оформлення матеріалів, сценаріїв. На загальношкільній лінійці був оголошений план проведення Тижня.

Протягом тижня вчителі Мандюк В.Г. і Панчук А.В. провели ряд заходів.Відкритий уроклітератури (румунської та зарубіжної) презентувала Мандюк Віолета Георгіївнау 7-му класі на тему: «Alexei Mateevici,poezia «Limba noastră». Teme, motive. Structura. Mesajul de idei și sentimente. T.L. Genul liric. Imnul. Oda.» Вчителькапоказала високу майстерність організації уроку. На фліп-чарті були представлені портрети поетів та письменників, які оспівували у своїх творах рідну мову.  Учні висловлювали свою любов до рідної мови, представляючи  свої презентації та твори, читаючи вірші на пам'ять. Вони працювали в парах та самостійно, писали вислови про мову на листочках для «дерева пізнання», знаходили відповідність між ілюстраціями та висловами з твору, із задоволенням виконували запропоновані їм вправи.Відео слайди, вишивані сорочки, цитати про мову та ліричне висловлювання вчительки про красоту рідної мови, ввели всіх присутніх  у надзвичайний світ літератури.Панчук А.В. провела урок-проект «Eminescu – legenda sufletului românesc» і квест «Pas cu pas prin împărăția limbii  și literaturii române» з учнями 5-го та 6-го класів. Учні працювали у двох командах.Вчителька використала багато роздаткових матеріалів, відео слайди із завданнями та відповідями, вдало підібрала епіграфи.

Всі заходи пройшлина високому методичному рівні, складеними за сучасними вимогами, із використанням ТЗН та інтерактивних технологій. Вони продемонстрували зацікавленість учнів до вивченнярідної мови і літератури, сприяли підвищенню їхнього освітнього рівня, показали добру підготовку вчителів, їх творчий підхід до проведення уроків, позакласних заходів, оформлення  школи.

На закінчення Тижня вчителі зібрались за круглим столом, де поділились досвідом, методичними розробками, дидактичним матеріалом.

 

 

Переглядів: 536 | Додав: Павлович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]